Olej kokosowy nierafinowany 900ml Biooil

Dostępność: Na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 49,90 zł 49.90
ilość szt
dodaj do przechowalni

Opis

Olej kokosowy znalazł zastosowanie jako środek kosmetyczny i spożywczy. W pierwszym przypadku, stosowany zewnętrznie, będzie idealny w postaci maseczek, szampon do włosów, oliwek do ciała oraz maści. Olej kokosowy tłoczony na zimno posiada duże właściwości nawilżające i jest powszechnie stosowany w kosmetyce: dzięki niemu włosy stają sie miękkie, lśniące i mocne, wzmacnia cebulki włosów, zwiększa nawilżenie skóry i zapobiega rozdwajaniu końcówek włosów. Ze względu na konsystencję olej jest idealny do smarowania pieczywa, zastąpi masło w pieczeniu. Jest wytrzymały na wysokie temperatury i w przeciwieństwie do innych tłoczonych na zimno olejów jest doskonały do smażenia - nie pali się i jest bardzo stabilny. Jego aromat nada potrawom oryginalnego orientalnego smaku.

Olej kokosowy z LABORATORIUM BIOOIL tłoczony tradycyjną metodą na zimno to olej nieoczyszczony wysokiej klasy. Charakteryzuje się wspaniałym smakiem i aromatem.Występuje w postaci stałej lub płynnej - około 26 stopni Celsjusza pozostaje w formie stałej, natomiast po osiągnięciu tej temperatury przechodzi w formę płynną. 

Olej kokosowy firmy LABORATORIUM BIOOIL jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Do temperatury ok. 25 C zachowuje postać stałą natomiast powyżej tej temperatury przechodzi w postać płynną, co jest jak najbardziej naturalne dla tego oleju. Olej kokosowy w około 90% składa się z tłuszczów nasyconych.
Wyprodukowany został z surowców najwyższej jakości bez żadnych dodatków chemicznych.

W kuchni:
Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku i egzotycznego aromatu.


W kosmetyce:
W kosmetyce olej kokosowy może być używany jako krem dla cer suchych, odwodnionych, zmęczonych i dojrzałych. Posiada doskonałe właściwości wygładzające. Jest wspaniałym ratunkiem dla zniszczonych i wysuszonych włosów. Użycie kompresów kokosowych przywraca włosom: miękkość, gładkość i przepiękny połysk.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl